Web kolačići

Na web stranici upotrebljavamo tehnologiju kolačića kako bismo poboljšali korisničko iskustvo, prikupili informacije o korištenju web stranice i povećali zadovoljstvo korisnika. S obzirom na sadržaj, želimo što je moguće jasnije objasniti što su ti kolačići i koja je njihova svrha - za one kolačiće koji se koriste na www.domena.si

Što su web kolačići

Kolačić je mala tekstualna datoteka koju web mjesto automatski dodjeljuje ili šalje pregledniku (ako web mjesto koristi kolačiće). Kada korisnik posjeti stranicu s istim preglednikom, podaci se pohranjuju u kolačić koji prolazi preglednik, web mjesto koje je prepoznalo prethodnu aktivnost korisnika. Online kolačići ne smiju sadržavati viruse, trojanske konje ili druge zlonamjerne kodove.

Kolačići obično uključuju:

  • naziv poslužitelja s kojeg je kolačić poslan,
  • ciklus kolačića,
  • vrijednost koja je obično slučajno generirani jedinstveni broj.

Vrsta web kolačića

Trajni kolačići

Oni ostaju spremljeni čak i kada korisnik zatvori preglednik i završi sesiju. Web lokacije ih mogu koristiti za pohranu podataka o registraciji, odabiru jezika ili za analizu prometa. Ovi kolačići mogu se pohraniti nekoliko dana, mjeseci ili godina.

Privremeni kolačići

Oni ostaju spremljeni dok korisnik ne zatvori ili završi sesiju. Oni koriste web lokacije za pohranu privremenih informacija. Te informacije mogu biti proizvodi u košarici za kupnju, povećanu sigurnost na mreži ili informacije o posjeti web stranici.

Spletno mesto www.domena.si koristi sljedeće kolačiće:

Trajni / hitni PHPSESSID (seja) Nužno potrebni za rad web stranice i omogućuju pohranu sesija između pojedinih zahtjeva.
Trajni / hitni INcookiesDisable (3 mesece) Namjenjeni za prikazati obavijest o web kolačiću.
Google Analytics _ga (2 leti), _gid (24 ur), _gat (1 minuta), _dc_gtm_* (10 minut) Namijenjeni su za mjerenje i analizu posjeta web stranici, više.
Facebook, prilagojeni oglasi datr (2 leti), fr (3 mesece), reg_fb_gate (seja), reg_fb_ref (seja), sb (1 leto), wd (seja) Namjenjeni su za mjerenje učinkovitosti prodaje i za prilagođene oglase, više.

Upravljanje web kolačićima

Možete odabrati da ne upotrebljavate kolačiće. U tom slučaju, stranica u Vašem pregledniku neće učitati trajni kolačić osim Vaših trajnih/ hitnih kolačića. Time nećemo moći jamčiti da ćete u potpunosti moći koristiti web stranicu.

Da biste upravljali ili izbrisali kolačiće na razini preglednika, preporučujemo da koristite www.aboutcookies.org za različite preglednike, gdje se nalaze koraci za upravljanje ili brisanje kolačića u većini preglednika.

Želite li dati u najam ili prodati nekretninu?

Povjerite se našim stručnjacima

Obavijest o korištenju web kolačića

U svrhu pružanja bolje funkcionalnosti, korisničkog doživljaja, sigurnosti, nesmetanog rada i evidencije broja korisnika na web stranici koristimo web kolačiće.

Hitni kolačići potrebni su za optimalno funkcioniranje web stranice, a drugi se kolačići upotrebljavaju za prilagodbu sadržaja i oglasa te analizu posjeta web stranice.

Za više informacija, pročitajte objašnjenja o online kolačićima, gdje u svakom trenutku možete odbaciti pojedine kolačiće.