Samo u Century 21 Luksuzno

Sveti Filip I Jakov, Sveti Filip i Jakov, KNEZOVA ŠUBIĆA BRIBIRSKIH

 • Kuća
 • samostojeća
 • Prodaja
ID: 108160-20
Cijena nekretnine
350.000,00
cca. 2.625.000,00Kn
Površina 800 m2
Okućnica 376 m2
Izgrađeno 1970
Cijena nekretnine
350.000,00
cca. 2.625.000,00Kn
Agent
Danijel Katičin
Danijel Katičin

Broj licence: 23/2021

19 nekretnina

Detalji

Poslovna zgrada za smještaj i boravak gostiju – HOTEL, bruto površine od 871,50 m2, sagrađena na građevinskoj čestici od 672 m2 većoj je od minimalne veličine građevne čestice za poslovnu zgradu turističko-ugostiteljske djelatnosti za smještaj i boravak gostiju od 600 m2 kako je to propisano odredbama za provođenje Prostornog plana.

Širina građevne čestice na mjestu građevinskog pravca, propisana je istim odredbama te za poslovnu zgradu iznosi minimum 14 m, što predmetna čestica zadovoljava kao i visina krovnog vijenca od 8,55 m.

Predmetna zgrada koja je sagrađena na građevnoj čestici poslovne je namjene. Sadržava podrum, prizemlje, kat i potkrovlje, odnosno Po+P+K+Pk. U podrumu se nalazi kotlovnica i spremište, kuhinja, konoba, zajednička prostorija za zabavu, prostorija osoblja, strojarnica, više spremišta i garaža. U prizemlju se nalazi restoran, prostorijom i sanitarnim čvorom za osoblje te tri spavaće sobe sa vlastitim kupaonicama. Na  katu smješteno je osam spavaćih soba sa vlastitim kupaonicama, u potkrovlju nalazi se jedna soba i  spremišne prostorije.

Prema svojoj namjeni zgrada se ubraja u poslovnu zgradu turističko-ugostiteljske djelatnosti za smještaj i boravak gostiju - hotel,  definiranu odredbama za provođenje PPUO-a.

Poslovna zgrada u potpunosti  je bila završena i uporabljiva. Izdano je Uvjerenje o upotrebljivosti građevinskog objekta u ožujku 1973. godine nakon čega je bila u funkciji kao najreprezentativniji hotel u Svetom Filipu i Jakovu sve do Domovinskog rata od kada nije u funkciji.

Kolni pristup na predmetnu građevnu česticu je neposredno s nerazvrstane prometnice.

Na građevnoj čestici smješteno je 5 parkirnih mjesta (zatečeno stanje). Međutim, za potrebe smještanja dodatnog prometa u mirovanju, Investitor je rezervirana kupnja zemljište u neposrednoj blizini, površine od 180 m2, na kojemu se smješta još dodatnih 8 PM.

Pješački pristup je, uz postojeći kolnik na sjeveroistočnoj međi, osiguran i uskom ulicom i s jugozapadne strane.

Danas je zgrada pripremljena za adaptaciju na način da je uklonjena sva unutarnja stolarija, sanitarije, dio pregradnih zidova, oprema i sve podne i zidne obloge.

Izrađen je glavni projekt i predan zahtjev za izdavanje građevinske dozvole za rekonstrukciju na način da:

Tlocrtni oblik zgrade djelomično se mijenja ovim glavnim projektom, na način da se i dalje zadržava jednaka izgrađenost građevne čestice, s tim da se uklanja postojeća garaža sagrađena na sjeverozapadnoj međi, a dodaje se u tlocrtni gabarit zgrade površina za budući lift i površina za budući sanitarni čvor u podrumu zgrade.

Tlocrtne dimenzije zgrade su maksimalno 21,75 m x 17,02 m.

Postojeća zgrada sadržava 4 etaže (Po+P+1K+Pk), odnosno jednu podzemnu etažu (podrum) i tri nadzemne etaže (prizemlje, kat i potkrovlje). Planiranom rekonstrukcijom zadržat će se broj etaža, ali će umjesto potkrovlja biti rekonstruiran drugi kat u istom tlocrtnom gabaritu zatvorenog prostora (Po+P+2K).

Zgrada ima prohodni ravni krov.

Sa jugozapadne strane građevne čestice planirana je izgradnja vanjskog otvorenog bazena dimenzija 9,00m x 4,00 m, sa vodnim licem dimenzija 8,40 m x 3,40 m.

Zgrada je namijenjena obavljanju turističko-ugostiteljske djelatnosti – HOTEL, u skladu sa odredbama Pravilnika o razvrstavanju, kategorizaciji i posebnim standardima ugostiteljskih objekata iz skupine Hoteli (56/16). Vrsta, kategorija i posebni standard bit će detaljnije određeni rješenjem nadležnog ministarstva u posebnom postupku nakon ishođenja uporabne dozvole.

Zgradi hotela prilazi se sa sjeveroistočne strane. Glavni ulaz u zgradu (ulaz za goste) smješten je sa sjeverozapadne strane u razini prizemlja. Gospodarski ulaz smješten je sa jugoistočne strane, a njime se, pomoću vanjskih stepenica koje prate teren, ulazi u podzemnu etažu, podrum.

Sadržaji podzemne etaže:

 • prostorije i prostori za osoblje
 • kuhinjski pogon
 • konoba
 • wellness sa pratećim sadržajima
 • prostor lifta i unutarnjeg dvokrakog stubišta
 • sanitarni čvor za goste bazena.

U funkcionalnom smislu u podrum se može ući sa tri strane. Jedan ulaz je sa jugozapadne strane iz vanjskog prostora sa bazenskog platoa, stepenicama položenim po terenu, iz kojeg smjera se može doći od ugostiteljskog sadržaja – konobe, koja je vizualno i funkcionalno vezana na kuhinjski pogon preko prostora točionika, te do sanitarnog čvora namijenjenog korisnicima vanjskog bazena, kao i unutarnjim hodnikom do prostora wellnessa i unutarnje glavne vertikalne komunikacije koju sačinjava lift i dvokrako stubište koji vode od podruma, preko prizemlja, prvog i drugog kata, do ravnog prohodnog krova. Drugi ulaz u podrum namijenjen je osoblju koje radi u hotelu u kuhinji, konobi, praonici rublja, sobama. Treći ulaz u podrum je unutarnji (lift i unutarnje stubište).

Sadržaj prizemlja:

 • natkriveni ulaz, ulazni prostor sa recepcijom i prostorom za prihvat i doček gostiju
 • prostor lifta i unutarnjeg dvokrakog stubišta
 • točionik sa vanjskom natkrivenom ugostiteljskom terasom i sanitarnim čvorom za goste
 • dio sa smještajnim jedinicama (tri hotelske sobe).

Prostor, u kojemu je smješten točionik, opskrbljen je liftom za transport hrane i pića iz podrumske etaže, direktno iz kuhinjskog prostora, koja je namijenjena posluživanju gostiju hotela u unutarnjem i vanjskom dijelu sa ugostiteljskim stolovima, kao i dostavi hrane gostima u smještajne jedinice (hotelske sobe).

Sadržaj prvog kata:

 • sedam (7) smještajnih jedinica (hotelske sobe)
 • prostor lifta i unutarnjeg dvokrakog stubišta sa hodnikom
 • vanjska otvorena terasa za goste

Sadržaj drugog kata:

 • šest (6) smještajnih jedinica (hotelske sobe)
 • prostor unutarnjeg dvokrakog stubišta sa hodnikom
 • vanjska natkrivena terasa sa liftom za goste hotela

Na drugom katu lift vodi na vanjski prostor natkrivene terase namijenjene boravku gostiju hotela. Lifi i unutarnje dvokrako stubište vode sve do ravnog prohodnog krova, na kojoj razini lift opet vodi u unutarnji, zatvoreni prostor namijenjen izlazu na krovnu terasu.

Za sve dodatne informacije

Kontakt Agent: Danijel Katičin: +385 98 546 540 ili e-mail: danijel.katicin@c21.hr

Prednosti za kupca

 • centar turističkog mjesta i rivijere
Br. soba 19

Značajke

Prednosti

 • Vrt
 • Garaža

Okolica

 • Lijep pogled
 • Pogled na more

Položaj

 • sjever
 • jug
 • zapad

U blizini nekretnine

More 0.15 km
Trgovina 0.02 km
Pošta 0.05 km
Bolnica 1 km
Autocesta 0.017 km
Banka 0.05 km
Osnovna škola 0.4 km
Vrtić 0.1 km
 • Preuzimte .pdf tlocrta

Agent

Danijel Katičin
Danijel Katičin

Broj licence: 23/2021

19 nekretnina

ANIMUS j.d.o.o.

Zastupnik nekretnine: ANIMUS j.d.o.o., Ulica Josipa bana Jelačića 1, 23000 Zadar

Nekretnine u blizini

Želite li dati u najam ili prodati nekretninu?

Povjerite se našim stručnjacima

Obavijest o korištenju web kolačića

U svrhu pružanja bolje funkcionalnosti, korisničkog doživljaja, sigurnosti, nesmetanog rada i evidencije broja korisnika na web stranici koristimo web kolačiće.

Hitni kolačići potrebni su za optimalno funkcioniranje web stranice, a drugi se kolačići upotrebljavaju za prilagodbu sadržaja i oglasa te analizu posjeta web stranice.

Za više informacija, pročitajte objašnjenja o online kolačićima, gdje u svakom trenutku možete odbaciti pojedine kolačiće.