Intervju: Carly and Neil iz Engleske

v

U današnjem blogu mijenjamo uloge te ovog puta naši klijenti odgovaraju na naših pet pitanja!

Danas razgovaramo s Carly i Neilom iz Engleske, koji su kupili prekrasnu kamenu kuću u istarskom selu, udaljenom samo 10 minuta vožnje od našeg ureda u Poreču.

 Uživajte u čitanju!

1) Možete li nam reći nešto o sebi?

 Mi smo Carly i Neil, par u 40-ima bez djece. Oboje radimo puno radno vrijeme i živimo u Kentu u Engleskoj. Uživamo provoditi vrijeme s prijateljima, kao i biti aktivni - trčati, voziti bicikl, plivati ​​i odlaziti u teretanu. 

2) Zbog čega vam se toliko svidjela Hrvatska, toliko da ste odlučili ovdje kupiti vlastitu kuću?

 U Hrvatskoj smo bili samo dva puta, dovoljno da smo ovdje odlučili kupiti nekretninu! Posjetili smo samo Istru te smo zavoljeli ovaj istarski rustikalni šarm s malim selima, nepreglednim krajolicima i prekrasnim plažama. More je tako bistro, premda pomalo hladno (hej,mi smo Englezi!) Uživamo u dobroj hrani i u vinu, a činjenica da u Pulu možemo doletjeti s juga Engleske za manje od 2 sata, vikendima otputujemo daleko od stvarnosti u naš istarski dom. 

3) Oboje ste ljubitelji fitnesa, a to prelazi u istarski dio vašeg života. Je li vam vaša istarska kuća olakšala aktivnosti?

Neil zaista uživa u biciklizmu, pa je Istra bila idealna za to. Neil također sudjeluje u triatlonima - a Istra je savršena za trening. Neil se čak prijavio na nekoliko lokalnih triatlona i Ironman triatlona preko granice u Sloveniji. Sve je stvarno blizu, doslovno na našem pragu.

4) Istra je, između ostalog, poznata po izvrsnoj kuhinji i vinu. Koji su vam najdraži u tim kategorijama?

Obožavamo pizzu, tjesteninu, svježe meso i ribu - najdraži su nam plate s prženim plodovima mora i mesne plate, uvijek ih tražimo dok smo kod kuće. Neil obožava savijaču od jabuka, rade je naši lokalni prijatelji!

Vina su vrlo dobra, a mi imamo sreću što imamo vrlo dobre vinograde u neposrednoj blizini, kao i susjedna imanja koja proizvode i prodaju vlastito vino. Odlična su i crvena i bijela.

 

5) I na kraju, kako biste opisali svoje iskustvo s našim agentima CENTURY 21?

Naše iskustvo je bilo izvrsno. U početku smo započeli komunikaciju putem e-pošte s Markom, pronašavši na Century 21 stranici neka "zanimljive" nekretnine. Odlično smo komunicirali na engleskom jeziku, dijeleći detalje o vrstama nekretnina koje su nam se svidjele, lokacijama i budžetu. Potom smo se dogovorili i  susret s našim agentom Markom, u raspravi s njim dogovorili smo uži izbor, koji smo razgledali tijekom vikenda u srpnju 2019. godine.

Marko je bio jednako simpatičan kao i online te smo se odlično slagali. Uspio je odgovoriti na sva pitanja koja smo imali i na bilo kakve nedoumice u vezi s postupkom ako smo pronašli mjesto za kupnju. Vratili smo se u Veliku Britaniju dobro informirani i odlučili dati ponudu za imanje koje smo vidjeli na periferiji Svetog Lovreča. Sa svime se postupalo vrlo dobro i odvijalo  putem e-pošte, a dokumenti su se vraćali poštom, što nam je definitivno olakšalo cijeli proces kupnje. Činilo se da je najduži dio procesa bilo samo primanje dokumenta preko pošte jer smo se oslanjali se na poštanske usluge  Velike Britanije i Hrvatske...

Nakon što smo zaključili sve papire i uplatili sve, vratili smo se u Istru kako bismo sve formalizirali. Ovaj se postupak uvelike razlikovao od onog u Velikoj Britaniji, ali opet su nam Marko i njegova kolegica Paola olakšali ovo što su više mogli. 

Definitivno bismo ponovno koristili usluge Century 21 Hrvatska te održavamo kontakt s Markom glede mogućnosti kupnje drugih nekretnina.

Naš savjet za svakoga tko želi kupiti u Hrvatskoj je "krenite, nećete požaliti". Volimo naš istarski dom, tijekom 2020. godine nismo proveli u njemu koliko smo očekivali, s obzirom na globalnu pandemiju covid,ali ga i dalje ga nazivamo domom. Dio „lockdown-a“ smo čak i iskoristili za učenje hrvatskog jezika (koji iskreno nije lak, ali nadamo se da ćemo uspjeti).

English version of interview available HERE. Video kako stranci mogu kupiti nekretninu u Hrvatskoj, dostupan OVDJE. 

 

Hvala Carly i Neilu na vremenu!

Drago nam je što ste odabrali CENTURY 21 Futura i našeg agenta Marka!

 

Tim CENTURY 21 21 Hrvatska

 

P.S. Video kako stranci mogu kupiti nekretninu u Hrvatskoj, pogledajte OVDJE

www.c21.hr

 www.novogradnje-c21.com

Go back

Najnovije objave

Intervju: Sandro Užilo, porečki dizajner i vlasnik Wave studija

Intervju: Sandro Užilo, porečki dizajner i vlasnik Wave studija

Sandro je vlasnik Wave Studija, studija čiji portfelj ostavlja svakoga bez riječi, te je svojom vizijom privukao pažnju domaćih i stranih klijenata. 

Intervju: Carly and Neil iz Engleske

Intervju: Carly and Neil iz Engleske

U današnjem blogu mijenjamo uloge te ovog puta naši klijenti odgovaraju na naših pet pitanja!

Danas razgovaramo s Carly i Neilom iz Engleske, koji su kupili prekrasnu kamenu kuću u istarskom selu, udaljenom samo 10 minuta vožnje od našeg ureda u Poreču.

 Uživajte u čitanju!

Želite li dati u najam ili prodati nekretninu?

Povjerite se našim stručnjacima

Obavijest o korištenju web kolačića

U svrhu pružanja bolje funkcionalnosti, korisničkog doživljaja, sigurnosti, nesmetanog rada i evidencije broja korisnika na web stranici koristimo web kolačiće.

Hitni kolačići potrebni su za optimalno funkcioniranje web stranice, a drugi se kolačići upotrebljavaju za prilagodbu sadržaja i oglasa te analizu posjeta web stranice.

Za više informacija, pročitajte objašnjenja o online kolačićima, gdje u svakom trenutku možete odbaciti pojedine kolačiće.