Zašto je agencija za nekretnine daleko najjeftinija opcija?

v

Agent je upoznat s cijenama na tržištu

Određivanje cijene nekretnine iznimno je važno u procesu prodaje nekretnine. Ako stavimo cijenu koja je previsoka, nekretnina će se ili prodati za veoma dug period vremena ili uopće niti neće biti zainteresiranih kupaca. Ako je s druge strane cijena preniska, izgubit ćemo velik dio novca koji nismo trebali zbog neznanja.

Agenti su upoznati s cijenama nekretnina na tržištu i znaju procijeniti razne faktore koji utječu na cijenu. Iako bi nas realna cijena nekada mogla iznenaditi, to je ipak najbolja odluka za nas.

Mnogi klijenti precijene svoju nekretninu iz sentimentalnih razloga, jer svakome je njegov dom neprocjenjiv, međutim novome kupcu nije, on gleda na nekretninu objektivno, kao i agent.

Vrijeme je novac

Određivanjem cijene koja nije previsoka, a na kojoj ni nećemo gubiti, uštedit ćemo mnogo vremena. Svima je u interesu prodati nekretninu što je prije moguće, a uz znanje agenta to će se i dogoditi. Vrijeme je novac, stoga ga ne želimo trošiti odbijajući pomoć osoba koje su stručne.

Prezentacija doprinosi prodaji

Dobar agent prezentira nekretninu na atraktivan način, oglasom i verbalno. Mnogi agenti imaju ekspertize na polju marketinga i bogato iskustvo. Teško je postići odličnu prezentaciju ako prvi put prodajemo nekretninu, to jest nemamo na desetke prodanih nekretnina iza svojih leđa.

Čest je slučaj da dobra prezentacija može prodati nekretninu i za veću cijenu nego što je njena realna cijena. Kao što je spomenuto u prethodnim člancima, postoje mnogi načini da se nekretnina vizualno istakne prilikom prodaje. Agenti znaju učiniti nekretninu privlačnijom.

Pregovaranje oko cijene

Mnogima je cjenkanje jednostavno neugodno. Osobama koje nemaju iskustvo u cjenkanju i pregovaranju, poslovi na tržištu nekretnina neće ići na ruku. Naravno, to se postiže iskustvom ili talentom, stoga je važno imati uz sebe osobu koja zna kako pregovarati i komunicirati u pravnim poslovima na tržištu nekretnina. Svoju popustljivost i neodlučnost ne želimo uključiti u taj proces.

Go back

Najnovije objave

5 pitanja koja morate postaviti potencijalnom najmoprimcu

5 pitanja koja morate postaviti potencijalnom najmoprimcu

Prije iznamljivanja nekretnine potencijalnom najmoprimcu moramo ustanoviti koji nam najviše odgovara kako bismo izbjegli moguće probleme. U interesu nam je da u našoj nekretnini stanuje osoba koja je odgovorna i koja će se našom imovinom služiti na najbolji mogući način i štiteći naše interese. Donosimo neka od važnih pitanja koja je potrebno raspraviti prije nego što se potpisuje ugovor o najmu, pri čemu je najbolje takav razgovor obaviti uživo, jer na taj način najbolje možemo procijeniti potencijalnog najmoprimca.

Prodati ili iznajmiti stan?

Prodati ili iznajmiti stan?

Stan nam neće zauvijek odgovarati te ćemo se često u životu preseliti u nekretninu koja više odgovara našim potrebama. Pritom se postavlja pitanje: je li bolje dati prijašnji stan u najam, kako bismo imali stalne, ali manje prihode, ili ga prodati te odmah imati veća sredstva na raspolaganju?

Prije nego se odlučite za veliku renovaciju, zapitajte se...

Prije nego se odlučite za veliku renovaciju, zapitajte se...

Na veće renovacije i promjene na nekretnini ne odlučujemo se svakog dana. Nakon što sagledamo rezultat svog rada i uloženog vremena, osjećamo zadovoljstvo što smo promijenili svoj životni prostor na bolje i obavili dobar posao. No, da bi rezultat bio kakav priželjkujemo, potrebno je prethodno pomnije razmisliti o nekim aspektima renovacije.

Želite li dati u najam ili prodati nekretninu?

Povjerite se našim stručnjacima

Obavijest o korištenju web kolačića

U svrhu pružanja bolje funkcionalnosti, korisničkog doživljaja, sigurnosti, nesmetanog rada i evidencije broja korisnika na web stranici koristimo web kolačiće.

Hitni kolačići potrebni su za optimalno funkcioniranje web stranice, a drugi se kolačići upotrebljavaju za prilagodbu sadržaja i oglasa te analizu posjeta web stranice.

Za više informacija, pročitajte objašnjenja o online kolačićima, gdje u svakom trenutku možete odbaciti pojedine kolačiće.