5 zanimljivosti koje niste znali o agentima za nekretnine

v

Što agenti za nekretnine rade i koliko rade? Kakav je prosječan agent za nekretnine? Ako Vas je ikada zanimalo ponešto više o agentima za nekretnine, možete pročitati u nastavku.

Prosječni agent

Prema istraživanjima prosječni agent za nekretnine je 57-godišnja žena s više od deset godina iskustva. 65% agenata radi na tržištu nekretnina više od četiri godine.

Govor tijela

Agenti su iznimno dobri u čitanju govora tijela i emocija ljudi. Prepoznavanje emocija na potencijalnom kupcu važan je dio posla te je bitno procijeniti osjeća li se klijent entuzijastično, ravnodušno ili mu se ne sviđa ono što vidi.

Što agenti rade i kako?

 Prema statistikama 62% agenata najmanje jedan sat dnevno radi na marketingu i oglašavanju. 49% agenata radi 40 sati ili više tjedno, a 22% radi manje od 30 sati tjedno. 58% agenata većinu radnog vremena provodi u uredu.

Agenti vole pripremljene ljude

Agenti vole imati posla s ljudima koji su informirani i odgovorni. Važno je ne samo za agenta, već i za samog klijenta, da ima pripremljene financije, zna koje su mu mogućnosti i u kojem se okviru želi kretati, ima pripremljene dokaze vlasništva i ostalog što ulazi u kategoriju „čistih papira“.

Odnosi s kupcima

56% agenata koriste društvene mreže,

92% agenata preferira komunikaciju e-mailom,

25% agenata generira više od polovice svojeg poslovanja od bivših klijenata,

70% agenata ima neku vrstu web-stranice,

92% ljudi vjeruju preporukama svojih bližnjih o agentima više nego marketinškim kampanjama,

53% agenata troši 500 dolara ili više na tehnologiju godišnje.

Go back

Najnovije objave

5 pitanja koja morate postaviti potencijalnom najmoprimcu

5 pitanja koja morate postaviti potencijalnom najmoprimcu

Prije iznamljivanja nekretnine potencijalnom najmoprimcu moramo ustanoviti koji nam najviše odgovara kako bismo izbjegli moguće probleme. U interesu nam je da u našoj nekretnini stanuje osoba koja je odgovorna i koja će se našom imovinom služiti na najbolji mogući način i štiteći naše interese. Donosimo neka od važnih pitanja koja je potrebno raspraviti prije nego što se potpisuje ugovor o najmu, pri čemu je najbolje takav razgovor obaviti uživo, jer na taj način najbolje možemo procijeniti potencijalnog najmoprimca.

Prodati ili iznajmiti stan?

Prodati ili iznajmiti stan?

Stan nam neće zauvijek odgovarati te ćemo se često u životu preseliti u nekretninu koja više odgovara našim potrebama. Pritom se postavlja pitanje: je li bolje dati prijašnji stan u najam, kako bismo imali stalne, ali manje prihode, ili ga prodati te odmah imati veća sredstva na raspolaganju?

Prije nego se odlučite za veliku renovaciju, zapitajte se...

Prije nego se odlučite za veliku renovaciju, zapitajte se...

Na veće renovacije i promjene na nekretnini ne odlučujemo se svakog dana. Nakon što sagledamo rezultat svog rada i uloženog vremena, osjećamo zadovoljstvo što smo promijenili svoj životni prostor na bolje i obavili dobar posao. No, da bi rezultat bio kakav priželjkujemo, potrebno je prethodno pomnije razmisliti o nekim aspektima renovacije.

Želite li dati u najam ili prodati nekretninu?

Povjerite se našim stručnjacima

Obavijest o korištenju web kolačića

U svrhu pružanja bolje funkcionalnosti, korisničkog doživljaja, sigurnosti, nesmetanog rada i evidencije broja korisnika na web stranici koristimo web kolačiće.

Hitni kolačići potrebni su za optimalno funkcioniranje web stranice, a drugi se kolačići upotrebljavaju za prilagodbu sadržaja i oglasa te analizu posjeta web stranice.

Za više informacija, pročitajte objašnjenja o online kolačićima, gdje u svakom trenutku možete odbaciti pojedine kolačiće.